roladki z szynką, ogórkiem oraz kasza jęczmienna perłowa z warzywami
Produkty:
- schab
- szynka
- ser żółty
- ogórek kiszony
- sól, pieprz
- papryka, tymianek
Przygotowanie:
- rozbijamy pokrojone plastry schabu,
- z obu stron posypujemy solą i pieprzem,
- smarujemy schab zmieszaną musztardą z ketchupem
- na plastrach mięsa układamy dodatki
- zwijamy schab w ruloniki
- spinamy ruloniki wykałaczkami
- oprószone mąką, smażymy na oleju,
- dolewamy wody i dusimy ok. 30 minut
- sos doprawiamy do smaku
- posypujemy zieloną pietruszką
Do mięsa przygotowałam kaszę perłową
z podsmażonymi warzywami: papryką, marchewką,
cebulą oraz surówkę z kolorowych pomidorów z cebulką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz