piątek, 16 sierpnia 2013

roladki z szynką, ogórkiem

roladki z szynką, ogórkiem  oraz kasza jęczmienna perłowa z warzywami




Produkty:
  • schab
  • szynka
  • ser żółty
  • ogórek kiszony
  • sól, pieprz
  • papryka, tymianek











  Przygotowanie:
  • rozbijamy pokrojone plastry schabu,
  • z obu stron posypujemy solą  i pieprzem,
  • smarujemy schab zmieszaną musztardą z ketchupem
  • na plastrach mięsa układamy dodatki
  • zwijamy schab w ruloniki
  • spinamy ruloniki wykałaczkami
  • oprószone mąką, smażymy na oleju,
  • dolewamy wody i dusimy ok. 30 minut
  • sos doprawiamy do smaku 
  • posypujemy zieloną pietruszką 





Do mięsa przygotowałam kaszę perłową
z podsmażonymi warzywami:  papryką, marchewką,
cebulą oraz surówkę z kolorowych pomidorów z cebulką.

  Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...