LECZO
Składniki:
- spora cukinia ok. 1 kg
- 5 sztuk żółtej lekkiej papryki
- 4 pomidory
- duża cebula
- 4 cienkie kiełbaski
- olej
- 2 łyżki mąki pszennej
- koncentrat pomidorowy
- sól, pieprz, majeranek, słodka papryka w proszku
Przygotowanie:
- cebulę podsmażyć na złoty kolor na oleju
- dodać pokrojone w kostkę paprykę, cukinię i pomidory
- całość dusimy pod przykryciem co jakiś czas mieszając
- do warzyw dodać obraną ze skóry i podsmażoną, kiełbasę
- całość dusimy ok. 15 minut
- na koniec doprawiamy przecierem pomidorowym z łyżeczką mąki
- dusimy jeszcze chwilkę i doprawiamy salą, pieprzem, majerankiem
Z chęcią zjadła bym to leczo :)
OdpowiedzUsuń