wtorek, 20 sierpnia 2013

polędwiczki zapiekane z mozzarellą i pomidorami

polędwiczki  zapiekane z mozzarellą i pomidorami



Składniki:
  • polędwiczki
  • ser mozzarella
  • pomidor
  • pomidory suszone w oleju
  • cebula, czosnek
  • sól, pieprz, oregano
  • zioła prowansalskie
  •  






Przygotowanie:
  1. Czosnek rozdrobniony, cebule pokrojona w kostkę, zioła prowansalskie, olej lub oliwę z oliwek, sól, pieprz czarny i oregano, zioła prowansalskie zmieszać w misce z pokrojonymi polędwiczkami i odstawić do lodówki.
  2. Po ok. godzinie całość poddusić na patelni.
  3. W naczyniu żaroodpornym "ustawić" polędwiczki i na każdej ułożyć plasterek pomidora, plasterek mozzarelli i na koniec pokrojony kawałek suszonego pomidora (mogą być też oliwki)
  4. Całą piramidkę wzmocnić wykałaczką.
  5. Zapiekać w piekarniku przez ok 15 minut.


     

 



  

1 komentarz:

  1. pięknie się prezentuje...uwielbiam takie połączenia. A suszone pomidory to ostatnio uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...