poniedziałek, 29 lipca 2013

pierogi z serem, szpinakiem i mozzarellą

pierogi z serem, szpinakiem i mozzarellą






Ciasto:
• 3 szklanki mąki pszennej
• szklanka wrzątku
• 3 łyżki oleju
• łyżeczka sól



Nadzienie:

• mrożone liście  szpinaku (400 g)
• kostka twarogu półtłustego (250 g)
• opakowanie mozzarelli (125 g)
• cebula, ząbek czosnku
• sól, pieprz

 Przygotowanie:

  • cebulę kroimy w drobną kostkę
  • smażymy aż na oliwie z oliwek lub oleju rzepakowym
  • dodajemy szpinak, smażymy aż szpinak odparuje wodę
  • na koniec dodajemy posiekany drobno czosnek i przyprawiamy solą, pieprzem
  • ostudzony szpinak mieszamy z pokrojoną mozzarellą i twarogiem

  • przygotowujemy ciasto na pierogi
  • pierogi wkładamy  na wrzącą i osoloną wodę
  • gdy wypłyną na wierz gotujemy ok. 2 minuty. 
  • wyjmujemy łyżką cedzakową
  • polewamy zrumienioną cebulką

 Smacznego! 











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...