• 3 łyżki oleju
• łyżeczka sól
• łyżeczka sól
Nadzienie:
• mrożone liście szpinaku (400 g)
• kostka twarogu półtłustego (250 g)
• opakowanie mozzarelli (125 g)
• cebula, ząbek czosnku
• sól, pieprz
• sól, pieprz
Przygotowanie:
- cebulę kroimy w drobną kostkę
- smażymy aż na oliwie z oliwek lub oleju rzepakowym
- dodajemy szpinak, smażymy aż szpinak odparuje wodę
- na koniec dodajemy posiekany drobno czosnek i przyprawiamy solą, pieprzem
- ostudzony szpinak mieszamy z pokrojoną mozzarellą i twarogiem
- przygotowujemy ciasto na pierogi
- pierogi wkładamy na wrzącą i osoloną wodę
- gdy wypłyną na wierz gotujemy ok. 2 minuty.
- wyjmujemy łyżką cedzakową
- polewamy zrumienioną cebulką
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz