poniedziałek, 9 września 2013

Naleśniki małolata z serem orzechowym

Naleśniki małolata z serem orzechowym

wykonanie: Janek



ciasto:

  • 2,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka 
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 2 jajka
  • łyżka cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • łyżka oleju
składniki zmiksować i smażyć na rozgrzanej patelni

jako dodatek: ser biały zmieszany z pokrojonymi orzechami włoskimi







2 komentarze:

  1. pychaa! jedne z najsmaczniejszych naleśników, fajny ten dodatek orzechów do twarożku -tak zdrowo i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzięki...wpadłam do Ciebie na chwilkę...jutro u mnie na śniadanie owsianka - muszę tylko wybrać która :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...