niedziela, 23 lutego 2014

Trufle czekoladowe

Trufle czekoladowe


Zrobiłam je po raz pierwszy i zapewne nie ostatni...:) 





Składniki:
  • tabliczka  białej czekolady
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 200 g serka mascarpone
  • 50 g herbatników maślanych
  • 50 g kakao

Wykonanie:

  • herbatniki pokruszyć (umieszczone w woreczku foliowym - rozwałkować)
  • rozpuścić  ogniu obie tabliczki czekolady (w kąpieli wodnej)
  • do ostudzonej czekolady dodać serek mascarpone i pokruszone herbatniki
  • dokładnie wszystko wymieszać i odstawić do schłodzenia do lodówki na godzinę
  • z masy formować małe kulki
  • kulek obtaczać w kakao i w wiórkach kokosowych 
  • trufle przechowywać w lodówce











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...